Despre

Coclinta ® …un loc și o poveste

Localizat foarte aproape de Piața Victoriei,  am ales sa ne cladim povestea ca un mic bistro traditional gourmet.

Denumirea de “Coclinta” e împrumutată din Maramureș, sau de fapt noi doar am inviat-o, astfel făcând cinste unui fel de mancare foarte popular în toata lumea și considerat traditional în tot atatea locuri: clasica placinta, veche de cand lumea și pământul și focul au fost inventate. Sau, și mai bine doar de cand a fost focul inventat.

O consideram foarte gustoasa si cu siguranta aparte datorită procedeului de facere si coacere: aluat nedospit din faina de grau și coaptă pe ambele parti- de aceea aici la noi în România e mai mult turtă, decat placinta.

De gustul divin al Coclintei si de plating se ocupa Dl. Sorin Petru Cucu.

Chef Cucu face parte atat din vechiul, cât și din noul val al bucătăriei tradiționale românești, iar referințele sale sunt bine de știut: 12 ani in Pole Position la Casa di David si o poveste in derulare de 9 ani la Mahala Restaurant.